ההבדלים בין הרצאה פרונטלית להרצאה בזום לצוות העובדים שלכם

הרצאה בזום או פרונטלי

הרצאות לארגונים הופכות למצרך מבוקש יותר ויותר עם השנים, בעיקר תודות ליכולות שלהן לספק ערך ממשי לא רק לעובדים, אלא גם לארגון עצמו. אם גם אתם מחפשים הרצאה לארגון שלכם ותוהים אם כדאי לכם לבחור בהרצאה פרונטלית או בהרצאה בזום, ארגנו עבורכם מספר הבדלים בין סוגי ההרצאות הללו, שיסייעו לכם לבחור באופציה הטובה ביותר הן עבור הארגון והן עבור העובדים שלכם.

החוויה

אחד ההבדלים המשמעותיים ביותר בין הרצאה פרונטלית לבין הרצאה בזום, הוא החוויה בהרצאה. בשונה מהרצאות פרונטליות, שבהן המשתתפים לרוב מתקשרים יותר הן אחד עם השני והן עם המרצה, הרצאות זום לרוב נותנות תחושה "מרוחקת" יותר, שבאה לידי ביטוי גם באחוזי השתתפות נמוכים יותר בהרצאה וגם בסיכוי נמוך יותר לגיבוש בין העובדים.

האפקטיביות

ואם כבר דיברנו על ריחוק ועל אחוזי השתתפות נמוכים, אין ספק שהרצאות בזום לרוב אינן מתאפיינות באפקטיביות מקסימלית, בין היתר כיוון שהעובדים יכולים לכבות את המצלמות, לעסוק בדברים אחרים בזמן ההרצאה וכדומה. בשונה מהרצאות בזום, בהרצאות פרונטליות העובדים לרוב מרגישים מחויבים לרמת קשב גבוהה יותר, אשר הופכת את ההרצאה לאפקטיבית יותר עבורם.

הנוחות

אין ספק שהטכנולוגיה הפכה את החיים שלנו לפשוטים ונוחים ביותר. בלחיצת כפתור מהירה ניתן להיכנס להרצאה בקלות ובפשטות, לחסוך נסיעה ארוכה ולמנוע את הצורך בהתארגנות מיוחדת. על אף הנוחות הזו, להרצאות בזום עשויים להתלוות לא פעם כל מיני מחירים, כשאחד הבולטים שבהם הוא תקלות טכניות. בעיות בקליטה, מהירות גלישה נמוכה, תקלות במחשב ועוד, עלולות להתרחש לא רק אצל חלק מהעובדים, אלא לעיתים גם אצל המרצה שמעביר את ההרצאה. עניין זה עלול לגרור עיכובים בהרצאה, לקטוע את הרצף שלה ובאופן כללי – להקשות מאוד הן על המרצה והן על המשתתפים, עניין אשר פוגע משמעותית בעיקרון הנוחות ולעיתים אף הופך את ההרצאות הפרונטליות לנוחות משמעותית מההרצאות בזום.

האנרגיה

בשונה מהרצאות זום, בהן המרצה לרוב אינו יכול לראות את הקהל שלו ובטח שלא לחוש את רמת האנרגיה שלו, בהרצאה פרונטלית המרצה יכול להיות קשוב יותר לקהל. עניין זה מאפשר למרצה להתאים את קצב ההרצאה באופן טוב יותר למשתתפים, ליזום הפסקות כאשר הם מתעייפים או הופכים למנומנמים, להעלות את רמת האנרגיה שבחדר באמצעות דיון סוער ועוד.

הריכוז

ריכוז הוא עניין מאוד חמקמק ואינדיבידואלי. בעוד שקיימים אנשים שהישיבה מול המסך מסייעת להם דווקא להגביר את רמת הריכוז שלהם, ישנם גם לא מעט כאלה שחווים בדיוק את ההשפעה ההפוכה, ומתקשים מאוד להתרכז כאשר הם נאלצים לשבת אל מול הזום לזמן ממושך. מטבע הדברים, עניין זה פוגע מאוד בתועלת שהעובדים מפיקים מההרצאה.

הציוד

לא הרבה מאיתנו לוקחים זאת בחשבון, אך ישנם אנשים שאין להם מחשב נייח או נייד בבית, עניין אשר מאלץ אותם לצפות בהרצאה באמצעות הטלפון הנייד. כאשר מדובר בהרצאה קלילה יחסית, שאינה עוסקת בנושאים חשובים – אין לכך בהכרח משמעות מיוחדת. עם זאת, בהרצאות חשובות או מקצועיות יותר, בהן המשתתפים נדרשים לכתוב לעצמם נקודות מההרצאה או סיכום, צפייה בהרצאה באמצעות הטלפון הנייד עשויה להפוך למשימה מורכבת למדיי ולהקשות מאוד על העובדים להקשיב להרצאה כהלכה ולהבין אותה באופן המיטבי. בעיה נוספת שכרוכה במצב הזה היא שבחלק גדול מהמקרים, לא נוכל לדעת לאילו עובדים יש מחשב בבית ולאילו אין, ולעיתים קרובות נרצה גם להימנע מלשאול אותם על כך. לכן, במקרים בהם אין וודאות מוחלטת שלכל המשתתפים בהרצאה יש מחשב, רצוי לבחור בהרצאה פרונטלית על פני הזום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *